Quality of Life Festival.

Van Burn-out naar Boost-it

Incentro, een gerenommeerde digitale dienstverlener, gaat als een trein. Grote opdrachtgevers, goede doorgroeimogelijkheden en ambitieuze projecten. Het bedrijf kent een echte millennial-cultuur, oftewel veel medewerkers tussen de 20-35 jaar. En hoewel ze bij de top werkgevers van Nederland hoort, ervaren de Incentronauten ook veel druk. Naast hun drukke baan, hebben ze vaak een al even gevuld sociaal leven. Het is niet altijd makkelijk om een goede work-life balance te vinden, iets dat Incentro aan den lijve ondervindt wanneer collega’s in een burn-out terecht komen.

De digitale dienstverlener wil daarom een lans breken, en het onderwerp ‘welzijn op de werkvloer’ bespreekbaarder maken. Vanuit een inspirerende dialoog, hopen ze een cultuurverandering in gang te zetten. Met als gevolg: een fijne werkcultuur, gezonde en tevreden werknemers en betere prestaties.

“Wanneer je je werknemers echt wil raken, impact wil creëren en een collectieve herinnering wil bouwen moet het voldoen aan een pure beleving, passend bij jou organisatie”

POSITIVITEIT

Wanneer je een verandering wil inzetten en je als organisatie een momentum wil creëren, is zorgvuldigheid geboden. Een verkeerde ingreep en een thema kan een eigen leven gaan leiden.
Binnen Incentro hebben we daarom bewust gekozen om het toch wel beladen onderwerp, burn-out/ werkstress, op een positieve en bredere manier te verpakken. In plaats van: “Hoe kun je een burn-out voorkomen?”, hebben we gekozen voor: “Hoe kun je je eigen kwaliteit van leven verhogen?”

POSITIEVE VISIE: Van Burn-out naar Quality of Life

Na een analyse en een aantal sessies met een geselecteerde projectgroep zijn er vijf thema’s geselecteerd die inhoud zouden geven aan “Quality of Life” voor de Incentronauten en als basis dienden voor het nader te bepalen Quality of Life Programma.

Weerbaarheid

Leader of Life

Avontuur

Werkcultuur

Genieten

Nu was het onze taak ervoor te zorgen dit op een manier te verpakken die past bij Incentro.

DE PURE BELEVING

Dat betekent dus geen ellenlange coachingssessies en zware groepsgesprekken, maar een tof festival met interactieve workshops, discussies, avontuur en een tof feest aan het einde van de dag.
Speciaal voor Incentro, bedacht Puur Cultuur in samenwerking met Nolost Capital het ‘Quality of Life Programma: met als klapstuk een eendaags eigen festival voor alle medewerkers in de Watertoren in Wieringerwaard, een locatie bedoeld om – hoe toepasselijk – druk te reguleren in piekbelasting.

Het festival bracht de door de projectgroep bedachte thema’s op een festival achtige manier onder de aandacht. De groepen doorliepen in carrousel vorm de 4 onderdelen.

Wout van Helden (gezondheidscoach) en namen hun tijdens inspirerende workshops mee in weerbaarheid. Hoe zorg ik voor genoeg beweging, gezonde voeding, goede nachtrust en gebruik ik stress optimaal in mijn voordeel.

Sven Rickli (phsycholoog en eigenaar Nolost Capital) inspireerde de groep met hoe je regie kan pakken in je eigen leven. Oftewel, hoe houden we het niet alleen bij woorden, maar passen we deze kennis ook écht toe in ons leven?

Tom Eijck (cultuur expert) begeleidde een Incentro Workshop over de werkcultuur met als doel de energiebronnen en stressoren van het werken bij Incentro bloot te leggen, zodat er een gesprek ontstond en de pijnpunten inzichtelijk werden.

En als klap op de vuurpijl werd iedere Incentronaut een avonturier en maakte letterlijk een sprong in het diepe, middels een abseil oefening vanaf de Watertoren.

En samen sloten we genietend af met een overheerlijke bbq en borrel.

REACTIE:
Martijn Vrielink, directeur Incentro Amsterdam.

“Puur Cultuur heeft ons geholpen bij het doorbreken van het taboe rondom work-life balance. Een prettige samenwerking met een netwerk van bevlogen professionals, waardoor het festival precies de sfeer had die bij onze organisatie past. Dit event, waarbij we met elkaar echt de diepte in zijn gedoken, is de start geweest voor meer bewustwording rondom welzijn, aanpassingen op de werkvloer, een open houding naar elkaar, en minder burn-outs.”

LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde artikelen