Klantverhaal: Brederocollege Koraalgroep

Klantverhaal: Brederocollege Teamontwikkeling

Wat hebben we bereikt?

  • Vertrouwen & veiligheid verstrekt.
  • De groep in staat gesteld om elkaar feedback te geven en ontvangen.
  • De groep in staat gesteld om hun wensen en grenzen bespreekbaar te maken.
  • Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor elkaar, voor het team.
  • Gezamenlijkheid gecreëerd door het opstellen van teamdoelstellingen t.b.v. de interne samenwerking.
  • Positiviteit teruggebracht in het team

Context

Het Brederocollege is een school voor voortgezet gespecialiseerd onderwijs. De leerlingen hebben vaak sociaal-emotionele en psychiatrische problemen en krijgen onderwijs met specifieke ondersteuning. Met deze uitdagende doelgroep is het essentieel om een sterk team te zijn, zodat iedereen op elkaar kan bouwen en vertrouwen

Aan PuurCultuur werd gevraagd om te bouwen aan een winning team. Een team dat elkaar vertrouwd, elkaar begrijpt en elkaar weet te vinden. Een team dat elkaars kwaliteiten gebruikt en valkuilen weet. Een teamcultuur waar iedereen zich veilig voelt en het team boven het ego staat.

Daarnaast moest deze positieve verandering bestendigd worden en de groep volwassen zijn om negatieve patronen zelf te doorbreken.

Aanpak

  1. Vooraf heeft het hele team een Teamreflectie vragenlijst ingevuld met als enerzijds het doel de status van het team vast te stellen en te bepalen waar de winst te behalen valt. En anderzijds achteraf de groei te zien en te bepalen welke stappen er nog genomen moeten worden
  2. De onderstroom naar boven halen om begrip voor elkaar te vergroten en de mensen achter de functie te zien. Door open en kwetsbare gesprekken te voeren leer je meer over de waarden, intenties, eigenschappen, drijfveren van jezelf en je teamgenoten.
  3. Casuïstiek toepassen door dagdagelijks casussen over de interne samenwerking te behandelen en te bespreken hoe samen beter te worden.
  4. Teamdoelstelling opstellen om een krachtige cultuur te bestendigen en iedereen verantwoordelijk te maken voor elkaar, het team.
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde artikelen

PuurCultuur Menselijk veranderen model
Inspiratie

Menselijk veranderen.

In de afgelopen jaren heeft PuurCultuur veel verandertrajecten mogen begeleiden bij diverse organisaties. Vaak horen we: “mensen willen niet”, “ze schieten in de weerstand” of

Lees meer >>