Reorganiseren? Ontdek de Magie van Cultuurverandering met PuurCultuur

Corporate antropolgie in cultuurverandering

Ben je op zoek naar een nieuwe missie, andere kernwaarden, fusie, herontwerp, bezuinigingen, krimp of de transformatie naar een netwerkorganisatie? Ervaar je de complexiteit van organisatieverandering? Ben je moe van eindeloze veranderprocessen? Cultuurverandering hoeft geen stroperig en moeizaam proces te zijn. Door de eeuwenoude principes van de culturele antropologie toe te passen, kunnen we verandering beter begrijpen en beheersen. En met veel meer plezier.

De Kracht van Culturele Antropologie

Bij PuurCultuur helpen we organisaties met cultuurverandertrajecten die zijn geworteld in de rijke kennis van de culturele antropologie. We laten je zien hoe rites de passage onzekerheid bij verandering kunnen managen en hoe liminaliteit het juiste type leiderschap voor transities onthult. Ons doel is om je te laten leren van wat je eigenlijk al weet.

Meer dan Managementjargon

We benaderen cultuurverandering niet met het bekende jargon van organisatiekunde of managementliteratuur. We hebben het over de ziel, de totem en de spirit van de organisatie. Over de magie van verandering en het ondertussen. Structuur, cultuur, de roep om duidelijkheid, veranderend machtsevenwicht – na een traject met PuurCultuur weet je eindelijk wat je ermee aan moet. Onze trajecten bieden praktische voorbeelden en tools voor je eigen organisatie in verandering, maar met de exotische toon van de Corporate Antropologie.

Inzicht in Groepsdynamiek

Cultureel antropologen begrijpen als geen ander wat er met een groep gebeurt tijdens wezenlijke verandering. Of de wens tot verandering nu vanuit de “tribe” zelf komt of door druk van buitenaf. In onze cultuurverandertrajecten leer je hoe je de kracht van de “liminale fase” tussen het oude en het nieuwe optimaal kunt benutten. Je leert overgangsmomenten te ritualiseren, weerstand weg te nemen, de invloed van machtsverhoudingen op het veranderproces te begrijpen en de ideale regierol bij verandering te vervullen.

Rituelen en Magie in Verandering

Je zult ontdekken hoe je een totempaal verplaatst en waarom verandering zonder magie kansloos is. Bovendien begrijp je hoe je gedrag als een virus kunt verspreiden in de organisatie. Bereid je voor op een reis naar de essentie van organisatieverandering met de inzichten van PuurCultuur. Wij helpen je om de kracht van culturele antropologie in te zetten voor duurzame en betekenisvolle verandering binnen jouw organisatie.

LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde artikelen